Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige får toppbetyg i rankning

Bästa landet att skaffa barn, att vara medborgare och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder. Få svenskar på utlandsresa missar ett tillfälle att göra reklam för hemlandet.( TT)

Annons

Få svenskar på utlandsresa missar ett tillfälle att göra reklam för hemlandet. Nu får alla hobbyambassadörer ännu en rapport att hiva fram när ämnet kommer på tal. Den amerikanska tidningen US News & World Report, känd för sina topplistor, har nämligen placerat Sverige på femte plats i en rankning som bygger enkätsvar från 16 000 människor världen runt. Topplistan presenterades i samband med toppmötet i Davos, Schweiz.

En närmare titt visar att Sverige är det barnvänligaste landet i världen, att de medborgerliga rättigheterna är starkast och att det är lättast att leva miljövänligt här.

– Det här är en avspegling av andra människors bild av Sverige, rankningen visar framför allt att vi har lyckats presentera vårt land i hållbara termer. Rent vetenskapligt borde Costa Rica hamna på första plats i att leva miljövänligt, säger Karin Bradley, lektor på institutionen för samhällsplanering och miljö.

Sverige är samtidigt det näst bästa landet att vara kvinna i, har näst högst livskvalitet, näst bäst företagsklimat, är tredje mest transparenta och tredje bästa land att förlägga ett högkvarter i.

Mer läsning

Annons