Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastade skrin i ansiktet på sin mammas sambo – döms för misshandel

En ung man har dömts för misshandel efter att han kastat ett skrin i ansiktet på sin mammas sambo. Han döms även för skadegörelse efter att bland annat ha sparkat in en dörr i en lägenhet.

Annons

Det var i början av april i år som den unge mannen, som är i övre tonåren, ska ha gjort sig skyldig till brotten. Detta på en adress i Östersund. Han ska ha kommit hem berusad och då varit arg och kastat saker omkring sig. I samband med detta förstörde han en fönsterruta och döms därför även för skadegörelse.

Han sparkade även in en dörr till ett av rummen i lägenheten där hans mamma och hennes sambo befann sig och väl där inne tog han tag i ett skrin och slängde iväg det. Då det träffade sambon i ansiktet döms den unge mannen för misshandel genom likgiltighetsuppsåt.

Sammantaget döms han för misshandel, skadegörelse för fönstret och dörren samt för brott mot knivlagen för att han lämnat bostaden med en kökskniv. Han stod även åtalad för olaga hot men frias från den punkten. Han döms till 40 timmars ungdomstjänst.

-----

Läs mer:

Misstänkt våldtäkt och trafikolyckor – här är helgens blåljusnyheter

Larm om gräsbrand i Härjedalen – markägaren skulle elda

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons