Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män greps i Ramsele med byavaktens hjälp – kan ligga bakom sex inbrott

/

Polisen kunde vid 15-tiden på måndagen gripa tre män som misstänks ligga bakom delar av den inbrottsvåg som svept över länet de senaste dagarna.
– Det var efter tips från allmänheten, berättar Björn Svanberg från Strömsundspolisen.

Annons

Polisinsatsen inleddes i Hammerdal med omnejd sedan två villainbrott upptäckts under dagen. Polisen började leta efter en svart Passat med utländska registreringsskyltar.

Enligt polisen fanns det uppgifter om att bilen har synts i Dalarna i helgen för att sedan dyka upp i Tännäs under söndagen. I Tännäs ska bilen ha stannat vid en villa och en person ska ha knackat på. Senare på dagen upptäcktes ett inbrott hos grannen 150 meter bort där kontanter och en dator stulits.

Under måndagen ska bilen ha setts i Hammerdal och Rossön. Vid lunchtid upptäcktes två villainbrott i Hammerdal, bland annat ska en balkongdörr ha blivit inslagen men det är oklart vad som har stulits. I Strömsund upptäcktes inbrott i två hus, där saknades kontanter och en ring. I Hoting var det inbrott i ett hus och där försvann det guldföremål och smycken.

Se också: Polisen hyllar byavakten som stoppade inbrottsligan: "Spårade dem på fem minuter"

Poliser från både Jämtland och Västernorrland spanade efter bilen, och den sågs bland annat i Rossön strax innan 14-tiden. Vid 15-tiden fick dramat sin upplösning då de misstänkta tjuvarna kunde gripas i Ramsele. Björn Svanberg från Strömsundspolisen gick snabbt ut på sociala medier och tackade allmänheten för hjälpen.

– Det var efter tips som vi kunde fålla in bilen i Ramsele och gripa dem, berättar han.

Efter förhör beslutade åklagare att anhålla de tre männen misstänkta för inbrotten i Hammerdal. Två av dem är i 50-årsåldern och den tredje mannen är i 40-årsåldern. När ÖP pratar med polisen på tisdagen säger förundersökningsledaren Per Thelin att de nekar till brott.

– De säger att de är här för en affärsresa.

Vad är det som gör att de misstänks för brott?

– Vi har hittat gods, säger Per Thelin.

Han vill inte gå in på exakt vad det är som de har hittat men han uppger att det går att knyta till några av inbrotten. Enligt Per Thelin kan inbrotten i Tännäs, Hammerdal, Strömsund och Hoting mycket väl hänga ihop. Polisen ska nu undersöka saken vidare genom att utföra ytterligare förhör och bilen som männen färdades i ska genomgå en teknisk undersökning.

Se också: Han fick sin bil sönderslagen: ”Det känns otäckt”

Mer läsning

Annons