Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Jämtar köpte renoveringsobjekt på Gotland – hittade en överraskning i golvet

När kompisarna Daniel Sjökvist och Christian Kaiser, båda från Jämtland, köpte det gamla lokstallet i Västerhejde på Gotland hade de aldrig tänkt att det skulle ta tre år att renovera färdigt. Men projektet har gett mersmak.

Annons

Christian Kaiser och Daniel Sjökvist är nöjda med renoveringen efter tre års slit.

Både Christian och Daniel är ursprungligen från Jämtland. Men det var först sedan de flyttat till Gotland som de hittade varandra.

– Vi bodde fem mil från varandra i Jämtland men det var först här vi lärde känna varandra när vi jobbade på ett bygge.

För tre år sedan blev det gamla nedgångna lokstallet i Västerhejde till salu. Där andra såg ett hopplöst fall, såg Daniel och Christian en möjlighet.

– Vi ville ha ett vinterprojekt att hålla på med när det kanske annars var dåligt med jobb, berättar Christian.

Reportaget kommer från helagotland.se

Sagt och gjort slog de båda till och köpte sitt första renoveringsprojekt tillsammans.

– Det fanns små lönnrum lite här och var, säger Daniel när han visar runt.

– Och här inne var det trampat jordgolv och här var det bara tunna bräder som väggar, fyller Daniel i.

Läs även: Möt artisterna som fann varandra i Åre och drömhuset i Duved

Det var när glovet i köket skulle fixas till som Daniel och Christian hittade brunnen. | Bild: Christian Kaiser/privat

Tanken var att snabbt renovera och sedan sälja. Killarna var i Stockholm och hämtade ett nygammalt kök för att sätta in. Först skulle de bara jämna till golvet lite...

– Vi började hugga lite i upphöjningen här i golvet. Men det var hårt så vi fick in ta in maskiner och så plötsligt hittade vi en djup brunn mitt i golvet.

Vad tänkte ni då?

– OJ och YES! Det här måste vi bara göra något med.

Läs även: Två timmerhus blev ett – så skapade familjen Hellstrand sitt drömboende i Nordhallen

Köket åkte på soptippen. Brunnen plockades fram och behölls, med belysning och en glasskiva över. Nu började killarna tänka kvalitet och istället för en hyfsat billig och snabb renovering blev det mer lån och arbete under tre år.

– När vi hittade brunnen och valde att behålla den började vi tänka industridesign. Vi har använt mycket stål och fått in en massa detaljer som känns helt rätt. Jag vet inte hur många timmar vi lagt ner på det här, säger Daniel.

– Vi har varit här nästan alla lördagar och i perioder har vi jobbat längre tid och väldigt intensivt, fortsätter Christian. Man blir lite skadad när man håller på med sånt här. Det blir mer och mer som man vill fixa till. Det var liksom inte fulländat förut.

Det var aldrig tal om att fylla igen den gamla brunnen.

Känns det inte svårt att sälja det här nu?

– Det känns lite vemodigt, erkänner Christian.

–  Men vi är väldigt stolta över det här, säger Daniel

– Vi har fått mycket beröm. Det har också gett oss mersmak. Vi känner ingen stress men det kan säker bli ett nytt sånt här projekt.

Annons
Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!

Annons