Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nytt nätverk ska hjälpa ÖFK till en omsättning på 65 miljoner: "Finns stor potential"

/
  • Lars Larsson, till vänster, tillsammans med två företagare.

Jämtland räcker inte till för att ÖFK ska kunna nå en omsättning på 65 miljoner kronor i allsvenskan.
Därför har man nu bildat ett nätverk för företag i Mälardalen.
Igår samlades ett 15-tal företag för att mingla och diskutera fotboll.

Annons

I Stockholm bor det cirka 27 000 utflyttade jämtar i arbetsför ålder. Några av dem hade på onsdagskvällen sökt sig till en restaurang i centrala Stockholm för att vara med på det första mötet i affärsnätverket Mälardalen som ÖFK står bakom.

Initiativet har tagits av exjämten Lars Larsson med tidigare anknytning till fotbollen i Jämtland men som bor och verkar i Stockholm på företaget VD-stödet.

– Det finns stor potential företag i Stockholm som är intresserade av ÖFK på ett eller annat sätt. Vår målsättning med Affärsnätverket i Mälardalen är att samla företag som vill stödja ÖFK men också skapa ett nätverk med andra företagare, berättar Lars Larsson.

LÄS MER: ÖFK:s provspelare uppges vara värd tre miljoner kronor – se honom i action

Lars hymlar inte med att det gäller att tjäna pengar och förklarade för den samlade skaran att tillsammans kan de tjäna mer pengar än var och en för sig.

Nätverksträffarna ska inträffa så fort ÖFK spelar fotboll, om matcherna spelas i Stockholm så går man tillsammans på matcherna, om ÖFK spelar någon annanstans träffas man på någon restaurang och nätverksträffas och sedan ser ÖFK:s match på tv.

Avgiften på 40 000 kronor går oavkortat till ÖFK:s verksamhet.

– Det här handlar inte om sponsring utan är ett nätverk som generar pengar till de som deltar, förklarar Lars.

LÄS MER: ÖFK testar ny spelare på försäsongslägret

Viss kritik framkom på mötet mot avgiften på 40 000 kronor som jämfört med andra klubbar är klart mycket högre i det här nätverket. Larsson svarade med att ÖFK siktar in sig på en viss typ av företag, troligen lite större företag som har möjligheter att betala 40 000 kronor för att få nätverka.

En av deltagarna på första nätverksmötet var Kurt Larsson, amerikan som bott i Sverige många år men som inte har några som helst kopplingar till Jämtland. Mer än att han känner Lars Larsson.

– Det här är intressant för mig och mitt företag. Jag gillar mer baseboll men det här intresserar mig ändå.

Målsättningen är att innan året är slut få ihop 50 företag som ingår i affärsnätverket, på sikt ska den summan vara 100 hoppas och tror ÖFK och Lars Larsson.

LÄS MER: Hyllningen till ÖFK efter premiären: "Kommer överraska i allsvenskan"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Niclas Lidström

Mer läsning