Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Karlssons känga till svensk fotboll – och hyllning till ÖFK: "Var så jäkla trött"

Stefan Karlsson lämnade Östersund efter den gångna säsongen.
Med ÖFK är han nöjd, men inte med resten av svensk fotboll.
–Jag anser att Sverige inte kommer någonstans i sin fotboll, säger han till JP.

Annons

Stefan Karlsson.

Stefan Karlsson valde inför årets säsong att lämna Östersunds FK. Valet föll på seriekonkurrenten Jönköping Södra, och anledningen var enkel för Karlsson.

– Som jag ser det finns det två intressanta tränare i allsvenskan, det är Jimmy Thelin (tränare i J-Södra) och Graham Potter i Östersund, har Karlsson sagt till Jönköpings-Posten tidigare.

Och nu delar försvarsspelaren ut en ordentlig känga till resten av Fotbollsverige.

LÄS MER: ÖFK vill behålla Stefan Karlsson – som inte bestämt vart han vill: "Vet inte"

–Jag anser att Sverige inte kommer någonstans i sin fotboll. Det är samma tränare år ut och år in som spelar samma fotboll varje år. De går samma utbildningar och de går utbildningarna tillsammans. Det finns några som försöker tänka lite nytt, men ramarna är samma. Jimmy och Graham tänker utanför boxen. De tittar mer utomlands, kollar på varför de stora tränarna lyckas, hur de använder ytorna på planen och så vidare. Det är ett helt annat tänk än hur 80-90 procent av övriga tränare i Sverige tänker, säger Karlsson till JP.

Karlsson fortsätter att lyfta fram ÖFK som en förebild, och jämför klubben med hans tidigare lag Öster och Djurgården.

LÄS MER: Officiellt: Stefan Karlsson klar för J-Södra: "Har en av de mest intressanta tränarna"

– Det är stor skillnad på Östersunds fotboll och Djurgårdens fotboll. Ärligt talat var jag så jäkla trött på den fotbollen vi spelade i Djurgården och som jag hade spelat även i Öster. I Djurgården spelade vi den fotbollen man var van vid. Rakare linjer och där nästan varje situation är uttänkt hur du ska agera. När jag kom till Östersund spelade vi den fotbollen som jag gillar och som jag gillar att titta på. Du får tänka mer och lösa problem, det blir lite friare. Där hittade jag glädjen i fotbollen igen, säger han till JP.

Mer läsning

Annons