Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlagadechokladfavoriter

/

Annons

(cirka 20 stycken)

250 gram jordnötssmör (brukar vara en halv burk). Den får gärna ha bitar i.

2 deciliter sirap.

1 deciliter socker.

7 deciliter rispuffar.

1 tesked vaniljsocker.

1 deciliter salta jordnötter.

250 gram mörk blockchoklad.

1 bakplåtspapper (smörpapper).

1. Koka ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på medelvärme. Tänk på att det blir varmt! Det kan vara bra att ta hjälp av en vuxen.

2. Stäng av spisen och rör i rispuffar, vaniljsocker och jordnötter.

3. Lägg bakplåtspappret i en form (cirka 30 x 20 centimeter). Häll i smeten och jämna ut.

4. Smält blockchokladen. Bred den över blandningen.

5. Låt kallna och skär sedan i lagom stora bitar. Ät direkt eller frys in och spara.

(Cirka 20 stycken)

1 paket avlånga chokladrån.

250 gram ljus blockchoklad.

1 bakplåtspapper.

1. Skär eller bryt av rånen på mitten.

2. Smält blockchokladen.

3. Ta fram ett bakplåtspapper. Doppa sedan rånen i chokladen och lägg upp dem på pappret. Använd en tång eller två gafflar.

4. Låt godbitarna svalna, gärna i kylen. Ät inom ett dygn.

Ett smart sätt att smälta choklad är att bryta den i bitar och lägga i en djup tallrik. Kör sedan tallriken i mikron på låg effekt i en minut. Ta ut och rör om. Kör tallriken en minut till i mikron. Upprepa tills allt är smält.

Mer läsning

Annons