Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba skapade ett Twitterfenomen

/
  • 14-åriga Ebba Bogfors i Hallen har gjort succé på Twitter. Hon siktar på en framtid som jurist eller advokat.

Med sitt Twitter-konto @imaginreinfeldt fick 14-åriga Ebba Bogfors snabbt tusentals följare. Hon har blivit omskriven – och följd – i både Sverige och internationellt.

Annons

@imaginreinfeldt började en kväll när Ebba Bogfors satt och surfade och såg en bild på statsminister Fredrik Reinfeldt. Hon började tänka och "fantasierna började flöda".

"Imagine"-fenomenet går ut på att fantisera ihop mer eller mindre absurda situationer för personen i fråga – i Ebbas fall Reinfeldt.

– Ja, det blir en helt annan grej när man tar en som inte passar in i sammanhanget. Han är duktig på det han gör, men han är framför allt rolig att driva med, säger Ebba.

Hon skriver sina inlägg på engelska, detta för att hon tycker det hela får en roligare touch då. Efter starten för cirka ett år sedan fick hon snabbt många följare, till slut flera tusen.

Med den stora tillströmningen var inte enbart av godo:

– Jag fick prestationsångest, och kände en sådan press att lägga upp något varje dag, och det kunde jag inte. Det blev så många följare som ville ha mer, och det hade jag inte idéer till.

Så nyligen tog Ebba beslutet att sluta, men konton lever kvar för alla att fortsätta läsa.

Är du politiskt intresserad?

– Ja, det är jag. Jag följer debatter och sådant, men Twitter-kontot står inte för någon politisk åsikt, säger Ebba.

Här hittar du Ebbas twitterkonto @imaginreinfeldt.

Annons
Annons
Annons