På op.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Nu växer stödet för utvisningshotade Karim

+
Läs senare
/

Stödet växer för utvisningshotade 17-åringen Karim Abdul Karim i Svenstavik. Drygt 900 personer har nu skrivit på de namnlistor som ska bifogas den nya inlaga som snart ska skickas till Migrationsverket.

– Vi har haft listor ute olika ställen i Svenstavik, bland annat på skolorna. På Facebook är det också många som engagerat sig i det här fallet. Där finns runt 4 000 personer med i den Facebook-grupp som startats, berättar Ulrika Sund vars familj engagerat sig i hårt för att Karim ska få stanna kvar i Svenstavik.

Hennes man Lars-Johan är god man för Karim och även familjens barn är aktiva i kampen för 17-åringen.

Som ÖP tidigare berättat anser Migrationsverket att han ska utvisas till Tanzania när han i slutet av året fyller 18 år. Detta trots att han själv hävdar att han kommer från Somalia och inte har någon anknytning till Tanzania.

Migrationsverket har gjort sin bedömning utifrån ett språktest som gjordes när Karim kom till Sverige. Utländsk språkexpertis som familjen Sund anlitat har dock gjort en annan bedömning som visar att Karim språkligt hör hemma i Somalia.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons