Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig information största problemet när vattnet försvann

/
  • Britt-Marie Andersson fick ta dagen med ro och göra det bästa av situationen.
  • Håkan Larsson kunde tillsammans med övrig personal få kontroll på problemet efter några timmars arbete. Det var kanske lite tur att det för tillfället är lågsäsong i Lofsdalen.– Jag hade jour under en påskhelg för några år sedan när det var problem. Och det var inte roligt, säger han.

Torsdagens problem med det kommunala vattnet i Lofsdalen skapade både stora och små problem.

– Det värsta är att man inte får någon information, säger Britt- Marie Andersson förskollärare på Lofsdalens skola.

Annons

Det stora flertalet invånare och turister i Lofsdalen vaknade upp på torsdagsmorgonen med att vattnet i kranen var spårlöst försvunnet.

Det skapade problem på många sätt. För eleverna på Lofsdalens skola fungerade det mesta bra långt in på dagen tack vare sitt höga läge i byn.

– Barnen kunde få lagad lunch men sedan kunde vi inte diska upp efter oss, säger Britt- Marie Andersson som tog det hela med ro trots att det blev besvärligare än vanligt speciellt med hygienfrågorna.

Största problemet var att få information om vad som hänt och vad som kommer att hända.

– Jag har ju fullt upp med barnen så jag hinner inte ta reda på det, säger hon.

Problemen blev avhjälpta vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen då personal från tekniska kontoret kunde byta några motorer till pumpanläggningen till råvattenintaget som under natten blivit översvämmat av någon okänd anledning.

– Larmen har inte fungerat så nu blir det till att försöka analysera vad som gått fel, säger Håkan Larsson vid kommunens tekniska avdelning.

Det har tidigare varit problem med vattnet Lofsdalen då det var underdimensionerat speciell under turisternas högsäsong.

Men det är numera åtgärdat.

Annons
Annons
Annons