Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilgrimsloppet får ny arrangör

/

Pilgrimsloppet får ny arrangör sedan turistföreningen i Lofsdalen hoppat av. Lofsdalens sportklubb i samarbete med företagarföreningen i byn tar över.

Annons

Turistföreningen i Lofsdalen säger att de inte längre kan arrangera loppet eftersom de inte har resurser att ha sekretariat för anmälan och under tävlingen. Men den drar sig också ur som arrangör på grund av motsättningar i byn. Stefan Ericson, styrelseledamot i turistföreningen i Lofsdalen, skräder inte orden:

– Vi har arrangerat Pilgrimsloppet i över 25 år. Vi drar oss nu ur för att visa vårt missnöje med den toppstyrning som Destination Lofsdalen och företagarföreningen kör mot oss. De kör över oss och har satt allt samarbete och all demokrati, som måste finnas i den ideella världen, ur spel. 

– De informerar inte oss, och när vi frågar efter information undanhåller de den för oss. Vi vägras helt enkelt insyn i företagarföreningen trots att vi är betalande medlemmar. Detsamma gäller Destination Lofsdalen. De stänger dessutom ute vissa företagare från veckobladet som ska omfatta hela byn. Och de verkar med kommunala medel, säger Stefan Ericson.

Robert Stark, ordförande i företagarföreningen, säger att han inte tagit del av någon kritik mot föreningen:

– Det här låter väldigt märkligt, jag har pratat med ordföranden i turistföreningen och han sa inget. Han meddelade bara att de inte tänkte arrangera loppet. Företagarföreningen skulle vara jättetacksam om turistföreningen vill arrangera loppet. Det viktiga är att loppet blir av, inte vem som arrangerar det.

Johanna Mattsson, vd för Destination Lofsdalen, säger att Destination Lofsdalen gärna hjälper till med anmälningar och marknadsföring via sina kanaler av Pilgrimsloppet, oavsett vem som arrangerar.

Hon känner till att turistföreningen är sur på grund av förändringar i byn.

– Veckobladet vänder sig till gäster som har bokat boende hos oss. Alla som är medlemmar i företagarföreningen eller Explore Lofsdalen får ha information i veckobladet. Vi gynnar de som är med och vill samarbeta för byns framtid. Både företag och ideella organisationer kan vara med. Vinsten i vårt företag används till marknadsföring av Lofsdalen och delas inte ut till ägarna. 

Destination Lofsdalen ägs av företagarföreningen och Lofsdalens fjällanläggningar. Turistföreningen har en representant i styrelsen hos företagarföreningen.

Annons
Annons
Annons