Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort pådrag i Sveg

/
  • 50 personer ur Fältjägarbataljonen deltog i sökandet.– Jag är glad att vi fick ihop så många för vi har även folk uppe vid Skalstugan där det pågår ett eftersök, berättar Janne Näsvall, militär insatschef.
  • Bilen står kvar vid södra infarten mot Sveg.
  • Polisen leder arbetet i sökandet efter den försvunne mannen.

Den man som försvann natten mot midsommardagen eftersöks fortfarande med ett stort pådrag i Sveg. Mannen som försvann från sin bil ska enligt tillförlitliga vittnesuppgifter ha setts under lördagseftermiddagen i ett bostadsområde bara några hundra meter från bilen.

Annons

Ett stort antal människor har sedan lördagsförmiddagen letat efter den man som anmäldes försvunnen tidigt den morgonen. Mannen som försvann från sin bil ska enligt tillförlitliga vittnesuppgifter ha setts under lördagseftermiddagen i ett bostadsområde bara några hundra meter från bilen. Polisen har även efter det fått in en hel del tips som tyder på att mannen ska finnas kvar i området kring Sveg.

Mannen som är 78 år var ute på en bilresa mot Lofoten med sin hustru. När de fick problem med bilen vid södra infarten till Sveg så parkerade de. Under midsommaraftonskvällen träffade en polispatrull det danska paret och de fick hjälp med telefonnummer för bärgning. Hustrun satte sig och vilade i bilen i väntan på hjälp och när hon vaknade var mannen borta.

– Vi har varit här och letat med 50 man, polisen letar också med bland annat helikopter och hundpatrull. Missing people har kommit hit från Orsa och Östersund för att leta och ett stort antal ur lokalbefolkning letar också, berättar Janne Näsvall, Fältjägarbataljonen, som är militär insatschef under räddningsinsatsen.

På söndagskvällen var mannen fortfarande försvunnen men sökandet pågick för fullt och antalet frivilliga ökar hela tiden.

– Mannen ska ha setts i området där vi bor, förklarade Janne Westfält, en av privatpersonerna som deltog i sökandet.

Den försvunne mannen är alltså 78 år, 190 cm lång och kraftig. Han var klädd i jeans, en grå/blå t-shirt och en brun kofta samt träskor

Annons
Annons
Annons