Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Replik från S: Vi kan bygga mer i Krokom

Annons

Håkan Larsson (C) svarar på min insändare och målar upp en bild av att det inte är någon skillnad på de styrande och oppositionen.

Debatt: Stor enighet över partigränsen i Krokoms kommun (2 november)

Vi har långa bostadsköer i kommunen. Unga som vill flytta hemifrån behöver få tillgång till en bostad och äldre som vill lämna sina bostäder och flytta till annat boende måste kunna få göra det.

Jag är inte nöjd över hur det ser ut i Krokom vad gäller styrningen av samhällsbygget. 

Centern har styrt Krokoms kommun sedan 2006. Ni tog över makten efter socialdemokratiskt styre där vi tagit ansvar för framtiden och sett till att det fanns färdiga områden för nya bostäder. Ni kunde i princip bara trycka på knappen.

Hur mycket mark har ni köpt in för framtida bostäder sedan ni kom till makten? Inte mycket, om något. Ni har tappat styrfarten vad gäller samhällsbygget i kommunen.

Det stämmer att vi i oppositionen väljer att lägga nästan 5 miljoner mer till ”andra ändamål”, som du väljer att beskriva det som. Det är mer pengar till bland annat barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden.

Vi vill genomföra ett pilotprojekt 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön inom äldreomsorgen, investera i attraktivare utemiljöer i våra tätorter och inrätta en samhällsplanerare att leda samhällsbygget baserat på politikens visioner.

Väljarna har snart möjlighet att säga sitt om hur kommunens utveckling ska se ut framöver.

Vi socialdemokrater vill utveckla bostadsmarknaden och föra utvecklingen framåt i hela kommunen. Vi välkomnar fler att sluta upp kring detta.

Niklas Rhodin (S)

oppositionsråd Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons