Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Zlatan platsar i Offerdal

/

Zlatan, en av världens mest kända fotbollspelare har flera strängar på sin lyra. Numera är han även hedersmedlem i Offerdals Spelmanslag.

Då Zlatan var i länet och jagade för några veckor sedan på affärsmannen Dan Olofssons jaktmarker var det inte bara jakt som vankades. Även musik. Vacker sådan av Offerdals Spelmanslag.

Och det var musik som gick rätt in i själen hos Zlatan.

– Utan risk för kontraktsbrott med Milan skrev Zlatan på som hedersmedlem i Offerdals Spelmanslag. Jodåsirru, han är hedrad och vi är hedrade, säger en nöjd Olle Simonsson, nestor i spelmanslaget.

Zlatan har musiken i sin absoluta närhet. Hans fru spelar musikinstrument och hans far sjunger.

– Zlatans far har till och med spelat in tre skivor. Men det musikaliska örat har inte Zlatan fått ärva. Däremot undrade vi hur vi skulle ställa upp oss inför spelningen. Det gick ju inte med 4-4-2-systemet, snarare 15-1. Vi ville ju ha nån på topp, skrattar Simonsson.

– Men då gav Zlatan oss taktiska råd. "Det är jätteviktigt att alla syns och att alla känner sig lika viktiga i et lag", sa han. Inte dumt sagt, menar Olle Simonsson som intygar att kvällen var helt fantastiskt trevlig.

Offerdals Spelmanslag bildades för 25 år sedan. Sen dess har spelmanslaget spelat gjort internationell succé med spelningar i bland annat USA, Sydafrika och Ryssland.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons