Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundtvätt öppnas i biltvätt

/

Sveriges enda hundtvätt, i en biltvätt. Det ska Odenskog berikas med.

Annons

Washing solution är märket på tvätten och ägaren heter Peter Englund. Han driver en biltvätt nere på Bangårdsgatan och öppnar nu en till likadan, fast lite större, på Yamaha centers gårdsplan i Odenskog. Men det är inte bara bilarna som kan få sig en dusch här, även en tvättautomat för hundar kommer att stå i anslutning till biltvätten.

– Den här typen av tvättar är vanlig i Sydeuropa, men just den här har testats på Statoil i Stockholm. En person från Brukshundsklubben här ringde mig och sa att hon hade hört att jag öppnade biltvätt och undrade om jag inte kunde öppna hundtvätt också, säger Peter Englund.

På Statoil hade inte tvätten gett några större vinster, men i en mindre stad och på det här sättet är det annorlunda, tror Peter Englund.

– Det blir Sveriges enda hundtvätt, åtminstone i en drive in-tvätt. Jag tror det kommer funka kanon. Det är ett kul komplement, säger han.

• Hur fungerar det?

– Det är samma funktion som med "gör det själv-tvätten" för bilar. Man köper poletter som vanligt, sedan sköter man tvätten genom tre olika funktioner. Man sköljer av, tar hundschampo, sköljer igen och blåser torrt.

• Och det kostar?

– Ungefär 60 kronor, men det kan skilja.

– Jag brukar lämna in dem för tvättning nu och det kan ju kosta 800 kronor, säger Nisse Höglund på Yamaha center som själv har två hundar, och fortsätter:

– Det är väldigt smart, många tvättar ju sina hundra hemma och det blir så skitigt. Här kan du tvätta bilen, sen hunden.

• Varför öppnar du en tvätt till?

– Eftersom Odenskog är så expansivt som det är, säger Peter Englund.

• Sist men inte minst då, när öppnar den?

– Vi ska asfaltera första veckan i september så vi hoppas kunna öppna hela tvätten första eller andra veckan. Förhoppningsvis blir det samma för hundtvätten.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.

Annons
Annons
Annons