Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef på Ragunda kommun svarar på kritiken: – Jag förstår inte varför de blir så här sura

Det är Ragundas samhällsbyggnadschef Rolf Ivansen som sagt upp avtalet kring Forshallen. Han beklagar att Fors Företagareförening hoppar av Näringslivsrådet, men tycker samtidigt att de överreagerar.
– Jag förstår att de är besvikna, men jag förstår inte varför de blir så här sura, säger Rolf Ivansen.

Annons

Det är just Rolf Ivansen som får ta emot den hårdaste kritiken från Anders Ljung. Han har däremot en annan syn på situationen kring Forshallen.

– Vi har fått hårda besparingskrav på oss och måste se över kostnaderna. Forshallen kostar oss mycket pengar, bland annat 290 000 kronor i el varje år, och vi behöver full tillgång till hallen för att kunna göra energieffektiviseringar och reparera taket.

Men enligt Fors Företagareförening kan ni få tillgång till hallen utan att säga upp avtalet.

– Vi bedömer att det är svårt att hålla koll på bokningar och sådant om någon annan än kommunen driver den. Vi behöver fritt tillträde till hallen för att göra de här åtgärderna, och sedan är vi öppna för att föra en dialog igen om den ska ut på entreprenad eller inte.

Men borde inte kommunen föra en bättre dialog kring detta med företagareföreningen?

– Det kan hända, men det är väl inte bara upp till den ena parten för att föra dialog? Vi har haft vår årliga sittning med dem i våras och då sade vi upp avtalet. Vi har även gett dem erbjudande att ha kvar verksamhet i hallen, men de blev helt enkelt sura och hoppade av.

När det gäller turerna kring Järåskolan säger Rolf Ivansen att det aldrig gjordes något avtal med Fors Företagareförening om att de skulle driva skolan. Men inte heller där ska dörren vara helt stängd.

– Det finns inga politiska beslut kring att de ska driva skolan, och jag följer bara de politiska uppdrag jag får. Grejen är att företagarföreningen varken kommit med några avtalsförslag eller anbud på att driva skolan, och då har vi inte heller haft något att ta ställning till.

Men är det inte kommunens ansvar att samarbeta med företagareföreningen för Järåskolans bästa?

– De har verkligt fina idéer med skolan, men det enda som är sagt från förra kommunledningen är att vi ska vara öppen för diskussion, och det är upp till nya kommunledningen att ta ställning om vi får ett anbud på driften av skolan. Men som sagt, vi har inte stängt dörren och vi är beredda att föra en dialog med företagareföreningen, även när det gäller Forshallen.

Mer läsning

Annons