Annons

Hundratals samlades för isfest i Bispgården

/

Vädrets makter var inte på sin bästa sida när det var dags att inviga den upprustade isbanan vid Järåskolan i Bispgården på torsdagskvällen. Men trots hårda vindar och blötlagd is hade ett par hundra personer samlats till den efterlängtade isfesten.

Som ÖP tidigare berättat är det många ideella krafter som ligger bakom nysatsningen på den här isbanan som nu försetts med en helt ny sarg.

Enligt Anders Ljung, ordförande i Fors företagareförening, har man sedan hösten lagt ner drygt 900 arbetstimmar på rinkbygget som varit ett sätt för bygden att värna om Järåskolans fortsatta existens.

Inbjuden till invigningen var även kommunalrådet Terese Bengard (S) som lovordade det engagemang som finns i Bispgården där varken kommunpolitiker eller vädret tycks kunna stoppa ortsborna.

Terese Bengard invigde det nya sargbygget genom att skjuta det första skottet innan matchen mellan lag Järå och Fors företagareförening/Fors intresseförening drog igång.

Eftersom isen hade blötts upp fick matchen nu spelas på fast underlag med stövlar och kängor på fötterna i stället för skridskor.

Lag Järå vann den drabbningen med 2-1.

Under kvällen såldes också hamburgare och fika. Behållningen från den sponsrade försäljningen gick oavkortat till Järåskolan.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons