Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever får testa en dag som EU-parlamentariker

/
  • Tolv elever från Hjalmar Strömerskolan är i nuläget klara att åka med läraren Marina Wahlström till Strasbourg för att prova på jobbet som EU-parlamentariker för en dag.

Som den enda skolan i länet kommer Hjalmar Strömerskolan att skicka elever till Strasbourg i Frankrike för att delta i Euroscola. Under en intensiv dag får eleverna prova på hur det är att jobba som EU-parlamentariker.

Annons

Den 24 maj 2013 kommer att bli en hektisk dag för ett antal elever och lärare från Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Då ska de nämligen åka ner till Strasbourg i östra Frankrike och prova på jobbet som EU-parlamentariker.

U ngdomarna från Strömsund kommer tillsammans med runt 500 andra elever i gymnasieålder från hela Europa att diskutera frågor i en rad ämnen så som jordbruks-, ekonomi- och miljöfrågor. Och allt arbete i de olika utskotten sker på engelska och franska.

– Det är kul att det är på riktigt och att eleverna får arbeta med riktiga frågor, säger Marina Wahlström, som är lärare i samhällskunskap.

Hon tycker att resan ska bli spännande och ser det som en unik möjlighet.

– Men det gäller för ungdomarna från de olika nationerna att vara nyfikna på varandra, det är det som ger mest.

Annons
Annons
Annons