Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extraordinära Mark Levengood ger en varm känsla inombords

/
  • Mark Levengood besökte i går Östersund med sin föreställning ”Sound of Mark”.

Annons

Regi: Pia Johansson.

Text och medverkande: Mark Levengood.

Musik och medverkande: Per ”Texas” Johansson.

Det är ovanligt svårt att hitta parkeringsplatser i centrala Östersund för att vara en söndagskväll.

Detta beror på att allas vår egen Mark Levengood gästar Storsjöteatern. Salongen är fullsatt av förväntansfulla människor.

Kvällens huvudperson tar oss med på en resa från barndomens Finland till Salzburg i Österrike där filmen som förändrade hans liv utspelar sig.

Mark kallar ”Sound of Music” för miraklet i sitt liv och som brådmogen 14-åring flyr han utan sin kära mors vetskap mot nunneklostret i Salzburg.

Väl där blir inget riktigt som han tänkt sig. Under föreställningen får vi sen bland annat möta nunnan Adolfa Hitler, den kontokortsslickande taxichauffören och föreläsaren från Afrika som snarkar så högt att han får Marks tavla i huvudet.

Mark strösslar med tänkvärda anekdoter och i ena sek- unden gapskrattar vi, för att i nästa sitta och fundera över de livsvisdomar han ger oss.

Han är strålande vacker i sin Julie Andrews-klänning och ackompanjeras skickligt och underhållande av multiinstrumentalisten Per ”Texas” Johansson.

Per trakterar väl över tio olika instrument under före- ställningen samt ikläder sig även biroller i historien om Marks extraordinära men samtidigt helt vanliga liv.

Jag bär med mig en varm känsla inombords och tänk- er på några citat som jag kommer bära med mig länge: ”har du inga trosor ska du inte heller stå på huvudet” och ”visst kan jag leva i mina drömmar men verkligheten ger sig inte utan kamp”.

Mark är folklig och intellektuell på sitt eget underbara vis.

Martin Johansson

Läs även LT:s recension

Annons
Annons
Annons