Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer utställningen om Per Åhlin till Östersund

/

På måndag öppnar den turnerande hyllningsutställningen "Per Åhlin – en animationens mästare" på Storsjöteatern.

Annons

Illustratören och animatören Per Åhlin är kanske mest känd för sina figurer Karl-Bertil Jonsson och Dunderklumpen, samarbeten med Hasse och Tage och filmer som "Resan till Melonia".

►Läs mer: Per Åhlin hyllas med utställningsturné

Per Åhlin har parallellt med filmskapandet arbetat som tecknare och illustratör, vilket också presenteras i utställningen "Per Åhlin - en animationens mästare". Mellan måndag och lördag går det att se utställningen i Konstkuben på Storsjöteatern. Öppettiderna för utställningen är 11-15.

I helgen är det vernissage för flera utställningar. Marie-Louise Sundqvist från Uppsala ställer ut "Lekkamrater", stengods och porslin på Drejeriet. Vernissage i konstnärens närvaro blir det på lördag 11-15. På Galleri M i Svenstavik öppnar en utställning med akvarell och akryl av Urban Hedin på lördag. Mellan 6 och 29 februari ställer Birgitta Dahlèn, Runar Englund och Maj-Britt Simble ut alster gjorda i konstformen Encaustic Art på Galleri Katten i Strömsund. 10 februari öppnar utställningen "Se Järpen, ett fotoprojekt" i konstkuben på Järpens bibliotek.

Det pågår även utställningar, som avslutas inom kort. Bland annat ställer Kristina Wrang ut måleri och grafik på Galleri Remi, pågår till 10 februari. Magnus Fliesbergs målningar går att se på Ahlbergshallen till 7 februari. Metta Reuterswärd ställer ut på Svenssons ramar till 6 februari.

Har du tips på kommande eller pågående utställningar? Mejla till konst@op.se eller fyll i formuläret på op.se.

Läs mer:

Konstkrönika: Lustiga hus och ordlös poesi på gallerirundan

Söker ny konst till gemensamma platser

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Mer läsning

Annons