Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Körfestival i Vinterstaden

/
  • Sångarna ur ett antal jämtländska körer arbetade flitigt från morgon till afton med körstyckena.

Svenska kyrkan i Härnösands stift, Sensus och Kyrkomusikernas riksförbund inbjöd till Körfestival i Vinterstaden Östersund den 15-17 januari 2016 i Stora kyrkan och med kyrkomusikerna inom Östersunds församling som värdar.

Ledare för den sångliga inlärningen av och för framförandena var Anders Nyberg och Jennifer Ferguson. De följsamt duktiga musikerna heter Filip Ekestubbe, piano och Niklas Enkvist, bas.

Körfestivalen inleddes på fredagen med Mötesplats Musiker 2016 för kyrkomusiker inom Härnösands stift inom Jämtlands län. De cirka 25 deltagande musikerna och körledarna fick ta del av notutställning, provsjunga ny körrepertoar och samtala kring musikernas roll i kyrkan. Samtidigt gavs det möjlighet till att få träffas mer informellt med bland annat spaning in i den kyrkomusikaliska framtiden av inbjudna gäster.

På lördagen var det de cirka 150 körsångarnas tur att för full hals inspireras under kompositören, arrangören och körledaren Anders Nybergs inlevelsefulla ledning och musik utifrån hans eget material. Sångarna ur ett antal jämtländska körer arbetade flitigt från morgon till afton med körstyckena. Den aktiva arbetsdagen avslutades när kvällen kom, med gemensam middag på Gamla teatern.

Söndagens välbesökta festmässa i Östersunds Stora kyrka utgjorde finalen på körhelgen. De inövade körstyckena gav en livlig och intensiv inramning åt de kyrkliga texterna, tills hela kyrkan gungade av välljud och kokande iver under de höga kyrkovalven.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons