Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Israel Nash återvände till Östersund med magi som träffade rakt in i själen

/

Nash har gång på gång frälst Östersundspubliken och gjorde så även under tisdagskvällen.
"Förväntningarna är höga, men det är inget problem för Nash som lever upp till dem flera gånger om", skriver ÖP:s recensent.

Annons

Gilla ÖP Nöje för fler recensioner och nöjesnyheter

Texaskillen Israel Nash har turnerat flitigt i Skandinavien och har lyckats skaffa sig många fans. I höstas kom hans fjärde album ”Israel Nash’s silver season” som togs emot med hyllande recensioner av kritikerna och albumet följdes upp med en turné i Skandinavien till mångas glädje. Även Östersund ärades med ett stopp.

Nash har gång på gång frälst Östersundspubliken och gjorde så även denna gång. Tillsammans med sin gitarr och sitt band skapade han magi på Storsjöteaterns Studioscen under tisdagens konsert som var helt utsåld.

När Nash stiger upp på scenen hör jag människor omkring mig viska, "det här kommer att bli så himla bra". Förväntningarna är höga, men det är inget problem för Nash som lever upp till dem flera gånger om.

Det var länge sedan jag såg en artist på Studioscenen få ta emot ett så rungande jubel från publiken redan efter första låten. Någon ropar till och med att de vill gifta sig med honom.

Israel Nash och hans musik är egentligen rätt enkel, men Nashs nasala och raspiga röst tillsammans med ett samspelt band och härligt långa gitarrsolon träffar en långt in i kroppen. Det är okomplicerat men ändå otroligt mäktigt.

Det känns som att jag – och förmodligen även resten av publiken – hade kunnat stå som förtrollade framför scenen och njutit av den psykedeliska 70-talsdoftande americanan i flera timmar.

Förutom att Östersundspubliken älskar honom har Nash ytterligare en koppling till länet, han är nämligen producenten bakom Ellen Sundbergs album "White Smoke & Pines" som släpptes förra året och de har även turnerat tillsammans. När det är dags för den näst sista låten kliver hon upp på scenen och gästar honom.

Kvällens bästa låt är ändå låten "Willow" som spelas tidigt under konserten.

Som support till Nash under kvällen spelade även norska Monica Heldal samt det nybildade jämtländska bandet The Inland River (Thilda Persson och Viktor Stuguby) som förtjänar en extra hyllning. Under tisdagskvällen gjorde de sin första livespelning med bandet och de gjorde det galant. Deras röster vävs ihop på ett otroligt fint sätt tillsammans och jag hoppas få höra mer av dem framöver – mycket mer faktiskt.

Gilla ÖP Nöje för fler recensioner och nöjesnyheter

Läs också:

Thilda Persson och Viktor Stuguby i nytt musikprojekt

Ellen Sundberg öppnar dörren för en fortsättning

---

Äntligen! Nu finns ÖP som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android !

Mer läsning

Annons