Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Norråkers fina evenemang medverkar till inflyttning

Annons

Grattis Strömsunds kommun! Ni stöttar två internationella slädhundstävlingar, Amundsenrace från Storåbränna samt Beaver trap trail från Norråker.

Norråker, kommunens kraftfulla multiverktyg i norr producerar återigen ett kvalitetsevenemang som sträcker sig längre än vad lokalpressen når.

I gränstrakterna mellan Jämtland och Västerbotten kämpar slädhundsteamen över två dygn genom de stora fjällområdena. Tävlingar med slädhundar drar till sig team från kontinenten och dessutom medverkar till inflyttning i området.

Runt Norråkers landsbygd har flera fastigheter blivit bebodda med familjer som förstår sig på de fina och höga naturvärdena i området.

Kommunens företrädare har nog förstått betydelsen av utvecklingen långt från centralorten. Nordvästra Jämtland ståtar med stor och varierande natur som lockar fler och fler besökare.

Många av dessa besökare återkommer och i förlängningen överväger det också till inflyttning. De flesta tar också med sina företag i flyttlassen till landsbygden.

Det är bara att gratulera kommunalrådet Göran Bergström som har multiverktyget Norråker i sitt team. Det är inte förvånande att denna ort lockar till sig fler invånare till kommunen. Engagemanget på denna ort sträcker sig långt ner i Europa.

Heja Norråker, ni befolkar landsbygden!

PerJohan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons