Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortsiktigt av ungdomsförbunden att fälla regeringen

/
  • KDU-ordföranden Sara Skyttedals mål med politiken är att fälla regeringen.

Moderata ungdomsförbundet vill att Moderaterna ska fälla regeringen proklamerade man från Sälen häromveckan. Nu är även stridslystna KDU-ordföranden Sara Skyttedal med på tåget.

Annons

KDU:s ordförande är på semester men twittrade hämndlystet på måndagen:

– Börjar känna mig rejält utvilad. Om en vecka är jag tillbaka i Sverige igen. Då ska det fällas lite regering. Tycker ni inte?

Alliansungdomsförbunden säger sig vilja undvika fortsatt kaos. Löfven-regeringen som man får anta är det kaos till exempel MUF pekar ut är visserligen inte framgångsrik om vi ser till opinionsmätningar och förhandlingsförmåga. Men ungdomsförbunden är för stridslystna för att tänka fler steg på schackbrädet. För att fälla regeringen behövs antingen misstroendeförklaringar mot hela regeringen eller mot statsministern, eller så lägger man gemensam alliansbudget. Om Alliansen genom initiativet från MUF och KDU fäller regeringen och lägger gemensam budget och sedan röstar på alliansbudgeten fäller man krokben för att politiken ska utvecklas. Man fortsätter endast på det låsta läge som redan råder. När Löfven-regeringen i sådana fall ger upp då man inte kan regera på sin egen budget måste Alliansen ha stöd av SD, vilket man uttrycker att man inte vill. Läget är alltså lika låst som det var tidigare, bara att det är alliansmärkta ministrar i regeringen, men med samma svårighet att genomföra sin politik.

När resten av det politiska Sverige slumrar är ungdomsförbunden ständigt på tårna. Det ska de ha tack för. Men att hålla så hårt i kutymen att rösta på sin egen budget för att man så desperat vill sitta i regering, vad är det värt? Att rösta på egen budget är det mest logiska i ett första steg. Men vad är det för makt man tar sig genom att fälla regeringen med stöd av SD? Vad är det för situation man sätter sig? Ungdomsförbunden vill inte undvika kaos, de vill skapa mer kaos.

Mer läsning

Annons