Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidtalangen om att ragga sponsorer: "Känns ganska jobbigt att ringa runt och tigga"

Anna Dyvik gjorde stor succé på U23-VM.
Men jakten på bidrag till elitsatsningen fortsätter.
– Det känns ganska jobbigt att ringa runt och tigga om pengar, säger Dyvik till Sportbladet.

Annons

Dubbla guld på U23-VM och en biljett till VM i Lahtis var bara några av framgångarna för Anna Dyvik den gångna säsongen.

Ett något bättre skidkontrakt blev en av belöningarna, men hon fortsätter ändå kämpa för att kunna satsa på elitkarriären fullt ut.

– Jag jobbade extra på Ica Maxi hela förra sommaren, det har jag inte tänkt att göra den här sommaren. På ett sätt är det mycket tryggare nu ekonomiskt, det har varit ett stort orosmoment tidigare, men jag försöker ändå fixa lite egna sponsorer, det har jag inte haft så mycket tidigare. Det känns ganska jobbigt att ringa runt och tigga om pengar, berättar Dyvik för Sportbladet.

Anna Dyvik vid Skid-VM i Lahtis.

Hon nämner bland annat tiden efter gymnasiet, då hon flyttade till Falun som en jobbig tid, där hon mådde dåligt bland annat på grund av oron för ekonomin.

– När man går på skidgymnasiet är man skyddad, sedan kommer man ut i den "riktiga världen". Jag var inte riktigt beredd på det. Det var mycket stress utifrån, säger Dyvik.

Nu satsar 22-åringen på de kommande OS-spelen, och har tagit ytterligare kliv när det gäller träningen.

– Jag ökade min mängd väldigt mycket förra året. Jag ska öka lite till. Jag tänker att jag satsar så får jag justera sedan. Jag har ett annat lugn i min träning när jag fick tävla av mig förra vintern, säger Dyvik till Sportbladet.

Mer läsning

Annons