Ugnsstekt picknickbog med gräddsås

Dagens middagstips:

4 personer

2 1/2 timme

1 kg picknickbog

1/2 msk mald ingefära

1 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

salt och vitpeppar

2 msk rapsolja

Till såsen:

vätska från steken

2 dl grädde eventuellt vatten

och kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt potatis

lättkokta grönsaker

äppelmos

Gör så här:

1. Gnid in steken med kryddorna. Lägg köttet i en ugnsfast form och slå oljan över. Stick in stektermometer i tjockaste delen eller beräkna stektiden till 2 timmar för stekning i 130 graders ugn. Steken är klar när termometern passerat 80 grader.

2. Ta ut steken och låt den vila 10 minuter innan den skivas upp. Slå vätskan från formen i en kastrull, tillsätt grädde samt vatten så det blir 5 dl totalt. Koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 1 5 minuter. Smaka av med kalvfond, salt och peppar.

3. Servera stek och sås med kokt potatis, lättkokta grönsaker och äppelmos.

Dela
  • +1 Intressant!