Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsund

Gäddedeföretagarna kämpar för att få behålla banken

Företagarna tänker fortsätta med påtryckningar för att få Swedbank att ta tillbaka nedläggningsbeslutet om kontoret i Gäddede.

Företagarna i Gäddede vill behålla Swedbank på orten.

Annons

Däremot är de flesta företagare tveksamma till alternativet att sätta in en enklare kontantautomat hos något företag eller butik.

Det kräver säkerhetsåtgärder och tillsyn som kan vara svåra att klara av.

– Frågan är hur mycket service andra företag ska stå för? Här har vi ett stort företag som går med 8 miljarder i vinst. Varför kan man inte driva ett bankkontor i Gäddede, säger Lars Olsson, vd för Gelab.

Annons

Annons

Ett 20-tal företagare samlades i går kväll på Gelab i Gäddede för att diskutera bankfrågan. Bengt Wiklander som är lokal bankchef i Gäddede-Strömsund deltog också.

Enligt Lars Olsson gav Bengt Wiklander inte stort hopp om att Swedbank ändrar sig.

– Det här förlorar Swedbanks kunder på. Man byter bank utav besvikelse.

Utan bankkontakt på orten blir det svårare för företagare att sköta sina affärer. Lars Olsson beskriver hur bankens personkännedom innebär snabb service, exempelvis när låneärenden ska handläggas.

– Det blir helt annorlunda när banken inte finns på orten. Den kännedomen försvinner och då blir det årsredovisningen enbart som bedöms vid kreditärenden. Då kan ett företag få mycket svårare att få kredit trots att det kan finnas förutsättningar för företaget.

Företagarna har även kopplat in länets riksdagsledamöter för att hjälp att behålla bankservicen.

– Vi har skickat brev till riksdagsledamöterna för att de ska kunna hjälpa till i påtryckningarna.


Maria Immefors

maria.immefors@op.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy