Annons

Annons

Annons

Annons

Härjedalen

Härjedalsungdomar hejare på att bygga snygga montrar

UF-företagen på Härjedalens gymnasium firade med tårta i torsdags. Anledningen var att man åter nått en rad fina resultat i länsfinalen där exempelvis de tre första platserna i bästa monter gick till skolan i Sveg.

En vacker monter skapades av Alces UF. Att kränga älgtvålar från den skapelsen blir inte svårt.

Annons

Härjedalens gymnasium hade många framgångar på Ung Företagsamhets regionala ”Våga vara egen”-mässa i Östersund.

– Extra roligt var det att vi hade nio företag representerade på mässan. Hotell- och restaurangprogrammet var med för första gången och deras företag ”Recept från förr 2008” sålde slut på sina böcker, berättar Eva Larsson som är en av de lärare som stöttar ungdomarna i arbetet med skolföretagen.

Annons

Annons

Intresset för ungföretagandet är rekordstort då 35 av eleverna i avgångsklasserna deltog, det motsvarar drygt 40 procent av dessa. I Jämtland ligger den siffran på 22 procent och rikssnittet ligger på 13 procent.

Nu väljer eleverna inte att starta UF-företag slentrianmässigt utan de går verkligen in för sin uppgift.

– Alla våra företag har skött sig exemplariskt och mässan var inget undantag, vi är väldigt stolta, säger Eva Larsson.

Några av UF-företagen lyckades riktigt bra även i resultatlistorna. Alces UF, som gör älgtvålar, får vara med i den nationella mässan i mitten av maj för att där delta med sin monter vilken vann första pris med motiveringen ”monterns originalitet och känsla passar bra ihop med produkten.

Användningen av naturliga material liksom utformningen är väl genomtänkt och utförd. Helhetsintrycket är en genomtänkt, säljande monter med naturkänsla och genuinitet”.

Att bygga montrar verkar för övrigt vara en specialitet för härjedalseleverna som även tog andra och tredjeplatsen i den deltävlingen genom Fjällte UF och Coolbag UF.


Stefan Persson

stefan.persson@tidningenharjedalen.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan