Annons

Annons

Annons

Härjedalen

För- och grundskola prisades för sitt miljöarbete

2009 års miljöpris i Härjedalen delades i går ut till Ytterhogdals för- och grundskola. Priset fick de för sitt medvetna miljöarbete.

Miljö- och byggnämnden i Härjedalen har tilldelat skolan i Ytterhogdal årets miljöpris med motiveringen: ett idogt och kontinuerligt miljöarbete samt lärande i miljöfrågor har bedrivits i dessa skolor under många år. Ytterhogdal var först i Härjedalens kommun att erhålla miljöcertifieringen Grön flagg. Då var temat som behandlades ”Livsstil och hälsa”.

Annons

– En väldigt trevligt pris att få, sa rektor Åke Röjdalen

Annons

Priset, 10 000 kronor samt ett diplom, delades ut av nämndens ordförande, Lars-Gunnar Nordlander.

– Det är extra roligt att få ge priset till er ungdomar. Ni är oförstörda och kan ta till er miljötänkandet på ett naturligt sätt och jag tycker att det är bra att skolan är med på det arbetet, kommenterade Lars-Göran Nordlander.

Vad skolan ska göra med pengarna är inte bestämt.

– Det här kom som en överraskning så det har vi inte hunnit tänka på. Vi får ha ett samråd och se vad eleverna vill, sa Röjdalen.

Psawte, Karolina Bengtsson, Eddie Berbres, Adrian Rydbark, Annie Eskilsson och Alice Svensson firade tillsammans med rektor Åke Röjdalen att deras skola fick årets miljöpris i Härjedalen. Foto: Stefan Persson


Stefan Persson

stefan.persson@tidningenharjedalen.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan