Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

”Den dolda staden” samlar människornas minnen från Östersund

Vinterfestivalen 2010 går av stapeln 26 februari till 14 mars, och består av ett fullspäckat program med bland annat isdans, ljusspel och eldsymfoni.

Christina Almqvist och Malin Palmqvist efterlyser dina minnen från Östersund. Under rubriken ”Den dolda staden” kommer utvalda minnen att publiceras på platser runt om i staden, som en del av en alternativ historieskrivning. Foto: Maria Karlsson

Annons

Under rubriken ”Den dolda staden” har Malin Palmqvist och Christina Almkvist kläckt en idé där de genom att samla in människors minnen från Östersund vill skapa en slags alternativ historieskrivning av staden.

De efterlyser minnen som kan handla om allt ifrån ”här träffades vi” till ”precis här insåg jag vad jag skulle bli” eller ”här såg jag en väldigt underlig hund”.

Annons

– Vi kommer att samla in folks minnen från staden och stadsdelarna, stora som små, livsavgörande som vardagliga. Sedan kommer vi att placera ut dessa minnen på de platser de tillhör, och göra en karta som man kan gå efter, själv eller med guide. Stadsvandringar utgår alltid ifrån den offentliga historieskrivningen, men människors minnen kan man inte läsa sig till, säger Malin Palmqvist.

Annons

– Vi vill åt de personliga minnen som blir stadens historia. Om man promenerar runt på bakgårdar i staden kan man se att här har det varit en plåtslagare och där har det varit en ladugård. Man går runt och ser alla byggnaderna, men minnena finns inte kvar - och det är de som är spännande, säger Christina Almkvist.

Under vinterfestivalen kommer det att finnas små lådor runt om i Östersund där man kan lämna sina minnen, anonymt om man så vill.

Man kan även mejla in sitt minne till dendoldastaden@storsjoyran.se. Man får gärna ange plats och tid så exakt som möjligt och foto av platsen välkomnas.

Dessutom finns bloggen dendoldastaden.wordpress.com tillgänglig där utvalda minnen kommer att publiceras.

”Den dolda staden” kommer att pågå mellan 11–14 mars, som en del av Vinterfestivalen, och tanken är att alla minnen senare ska publiceras i bokform.


Maria Karlsson

maria.karlsson@op.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy