Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lokala artister mötte skivindustrin

Ungefär tio lokala band tog chansen att få sin inspelade musik granskade av representanter från den nationella skivindustrin under lördagens Spektakeldagar i Östersund.

Annons

Ingress:

Cirka tio lokala band tog chansen att i helgen att spela upp sitt låtmaterial för nationella skivbolag och turnébolag. Mötet var en av lördagens många punkter under Spektakeldagarna i Östersund.

Brödtext:

Emil Larsson agent för Live Nation och Nicholas Johansson a&r manager för musikbolaget Universal satt lugnt tillbakalutade i soffan i det på ångande heta konferensrummet. Framför dem satt delar av det lokala musiklivet i länet. De var där för att möta skivindustrin, spela upp sina låtar och få dem bedömda - har deras musik chans att bli en hit eller inte?

Annons

Musiklivet i Sverige just nu präglas av en oerhörd bredd.

– Allt är gångbart, allt från hip hop till electropop, säger Emil Larsson som tillägger att Sverige kan vara stolta över alla duktiga låtskrivare.

– Vi har väldigt många som är väldigt bra, tycker han.

Annons

Och svensk musik kommer att bli ännu bättre under kommande åren menar de två.

– Allt kommer att bli bättre, men jag tror att det kommer att bli ett större fokus på att nå ut internationellt. Flera svenska artister i dag står på kö. Dessutom tro jag även att skivindustrin kommer at bli bättre på att jobba över gränserna, att jobba internationellt, säger Nicholas Johansson.

Om vi vänder oss mot länet då, vad kännetecknar den jämtländska musiken av i dag?

Båda tar sig en funderare men kommer nästan samtidigt fram till samma svar.

– Vemod. I alla de bidrag vi hört i dag, kring tio stycken, kan vi skönja ett stänkt av vemod. Men vi ska understryka att det handlar om vemod ur ett positivt perspektiv, säger Emil Larsson.

Att det svenska musiklivet lever även på landsbygden är viktigt, för både landsbygden i sig och för storstaden.

– Det är viktigt att landsbygden presenterar sig och står upp mot storstaden. Ju fler artister desto bättre. Och det vi hört här idag har gjort oss positivt överraskade, säger Emil Larsson och vill förtydliga att han inte hade förväntat sig något annat.

Staffan Berntsson och Robin Malm i bandet John Duva får visitkort av agenten Emil Larsson. Kanske kommer det kortet att innebära att nya möjligheter öppnas för det lokala hårdrockbandet.

Annons

Emil Larsson, agent från Live Nation tillsammans med Nicholas Johansson a&r manager från musikbolaget Universal fanns på plats för att möta det lokala musikutbudet i länet.


Urban Råberg

urban.raberg@op.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy