Annons

Annons

Annons

Krokom

Planerar bowlingbana i Kluk

En om- och tillbyggnad av Kluksgården för 6,1 miljoner kronor. Och en bowlinghall med fyra banor för cirka 3,5 miljoner. Sådana är planerna i Kluk.

För investeringen i Kluksgården ansöker Västbygdens byalag om följande bidrag:

• Boverket 3 047 500 kronor

• Krokoms kommun 1 828 500 kronor

Enligt finansieringsplanen ska byalaget ta banklån på 1 219 000 kronor.

– Kommunens ställningstagande är helt avgörande för den vidare behandlingen i Boverket, skriver Kurt Folkesson, byalagets ordförande, i ansökan till Krokoms kommunstyrelse.

Annons

Kostnaden för bowlinghallen, som planeras byggas längs Kluksgårdens västra långsida, ligger helt utanför ansökan till Boverket och kommunen.

Annons

Byalaget hoppas kunna finansiera anläggningen på 280 kvadratmeter med stöd från Allmänna arvsfonden, egna insatser och eventuellt andra finansiärer.

Kurt Folkesson framhåller att det pågår förhandlingar med handikappförbundens centrala samarbetsorgan, HSV. Tanken är att handikappade i länet under ett antal år gratis ska få använda en av bowlinghallens banor.

Kluksgården byggdes 1953 och är samlingslokalen i Västbygden som består av tio småbyar med cirka 300 invånare.

Förutom en genomgripande upprustning av lokalerna vill byalaget bygga ut Kluksgården med tillagningskök, omklädningsrum, duschar, toaletter och dessutom en hiss för att funktionshindrade ska kunna ta sig till biblioteket på andra våningen.


Matsåke Persson

matsake.persson@op.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan