Annons

Annons

Annons

Åre

Almåsas ägare köper hotellet i Storlien

Ägaren till skidanläggningen i Almåsa, Ulrich John, Stockholm, köper Högfjällshotellet och liftarna i Storlien.

– Jag har köpt hotellet, skidanläggningen och några tusen hektar fjällmark, medan de tidigare ägarna har kvar övrig mark inne i byn samt handelsområdena. Vi är dessutom överens om att samverka kring utbyggnaden av byn, säger Ulrich John.

Ulrich John verkar främst i Stockholm via Slottsparken Holding AB och Frösundaviksparken AB, och med specialisering på vårdfastigheter där kommun och landsting är kunder. Under senare år Ulrich John även satsat på skidanläggningar som Gesundaberget i Dalarna och senast i Almåsa.

– Jag tror på Storlien och vi kommer att satsa på hotellet. Jag har kollat in orten och objekten ganska ingående och kommer att berätta mera längre fram i höst. Men Storlien är en helt underbar ort och som har framtiden för sig.

Annons

Det är arvingarna till bortgångne fastighetskungen Lars Nilsson, Helsingborg som säljer en del av verksamheten i Storlien. Men köpeskillingen storlek är hemlig och affären görs genom att Ulrich John köper två bolag. Advokat Lars Renstam företräder säljarna och han bekräftar att det är en stor affär, åtminstone till arealen.

Annons

– Det är en jävla massa mark och jag tror det är kring 3 000 hektar. Men vi behåller det som är avsett för handel och som omfattar 2-3 detaljplaner, samt fastigheter och exploateringsmark i byn.

De tidigare ägarna har länge letat efter en lämplig köpare och som både kan hotell och skidor.

– Hotellet kräver investeringar, och samtidigt är det hotellgästerna som också köper liftkorten. Vi är även överens om att en del av fjällmarken ska vi exploatera tillsammans, säger Lars Ranstam.

De gamla ägarna har inga planer på att överge Storlien. Närmast är det nya handelscentret som står på tur, och Lars Ranstam tror att det kommer i gång i höst.

Däremot är inte samma ägares hotell och skidanläggningen i Trillevallen till salu.

– Trillevallen är en familjeklenod som vi behåller och utvecklar. Vi investerar nu cirka 60 miljoner i lift, restaurang och husvagnscamping, säger Lars Ranstam.

Ulrich John som även är ägare av skidanläggningen i Almåsa, säger sig ännu fila på sina investeringsplaner där.

– Jag vill satsa på att utveckla Almåsa som en tävlings- och träningsarena, och närmast planerar jag för att bygga ut boendet där.

Annons


Henry Svensson

henry.svensson@op.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan