Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Projektsamarbete med Finland för unga musiker

Södra fjällens leaderområde har inlett ett projekt tillsammans med finländska Österbotten för unga musiker. Höjdpunkten blir två musikfestivaler, en i vardera land, under sommaren 2014.

Ett nytt kulturprojekt har inletts med stöd av Leader Södra fjällen. I projektet ska musiker mellan 15 och 25 år från området mellan Lima och Åsarna kunna delta.

– Vi är inte stenhårda på ålder och område, om en medlem i ett band har rätt ålder eller är från området så räcker det för att hela bandet ska vara aktuellt. Även de som spelar eller sjunger och sitter på kammaren hemma utan ett band är välkomna, vi kan ju sammanföra olika musiker, säger Stefan Ericsson som är verksamhetsledare för Leader Södra fjällen.

Annons

Annons

I projektet finns ett samarbete med Österbotten i Finland. Dit ska deltagarna få åka på en musikfestival under sommaren 2014 men det finns många andra intressanta programpunkter på vägen dit.

– Finnarna har tidigare haft ett samarbete med Umeå men nu har vi fått chansen. Det här innebär också att vi får fixa till en egen festival under samma sommar så att de finska banden får komma till oss.

Intresserade ungdomar som inte spelar själva kan också få plats i projektet. Tanken är att det ska vara ungdomar som sköter ljud, ljus och andra arrangemang som krävs kring ett band.

– Genom projektet vill vi ge ungdomarna chansen att knyta kontakter, lära känna och samarbeta med musiker i grannlandet samtidigt som de får scenerfarenhet och erfarenheter av ljud och ljus. Genom projektet vill vi också ge dem ett utbildningspaket så att de har kunskap i hur de kan klättra vidare för att nå sina mål, förklarar Stefan Ericsson.


Stefan Persson

stefan.persson@tidningenharjedalen.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan