Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Melodifestivalen – inget för Östersund

Till alla schlagerhatare: det finns ingen risk att Melodifestivalen kommer till Östersund. Arrangemanget platsar inte inom ramen för profileringen av Vinterstaden Östersund.

Text: 

Carola.

Annons

"Vi har valt att inte lägga pengar på sådana här arrangemang", säger kommunalstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) till SVT.

"Vår profilering som vinterstad gör att vi har blivit kända bland svenska folket", fortsätter hon i samma intervju.

Östersund har valt att inte kandidera för att få hit någon av deltävlingarna i Melodifestivalen och har därför inte heller fått något erbjudande om att vara värdstad.

Annons

Annons

Örnsköldsvik arrangerar nästa februari Melodifestivalen för tredje gången sedan 2007.

"Melodifestivalen skapar ett medvetande om regionen. Och det finns en stolthet över att vi kan ha det här i Örnsköldsvik", säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare i Örnsköldsvik, till SVT.

På Facebook är debatten om frågan en het potatis. Så här skriver den lokala musikprofilen Björn Höglund:

"Östersunds Kommun har tagit ett aktivt beslut att inte satsa på kultur. Arrangemang som inte faller inom ramen Vinterstaden förtjänar inte kommunens uppmärksamhet. Inte ens om det är en Melodifestival som trots allt går av stapeln under vintern. Det står alltså klart och tydligt; det är kulturarrangemang över huvud taget som inte är intressanta. Därmed måste Ösd vara den enda kommun i Sverige som inte inser betydelsen av ett rikt kulturutbud för sina innevånare och en kreativ miljö för de lokala kulturutövarna..."

ÖP har försökt nå AnnSofie Andersson för en kommentar men utan resultat.

"Vi har valt att inte lägga pengar på sådana här arrangemang", säger kommunalstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) till SVT.


Karin Fjaervoll

karin.fjaervoll@op.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan