Annons

Annons

Annons

Politik är viktigt

Jag har praoat hos Christer Siwertsson och landstingsmoderaterna i en vecka.

Då har jag fått se lite av vad en landstingspolitiker jobbar med, jag har fått veta hur landstinget är uppbyggt och jag har träffat några stycken som jobbar där och fått veta lite om vad de jobbar med.

Jag har gått med på många olika möten, lyssnat på en debatt om jämställdhet i sjukvården och jag har också hunnit med två stycken verksamhetsbesök.

Annons

Annons

Jag tycker att jag har fått lära mig väldigt mycket från den här veckan. Jag tror inte att det är många som har koll på hur det är på landstinget och speciellt inte ungdomarna, det når inte riktigt ut till dem.

Men jag tycker att det är viktigt att fler engagerar sig i politiken för att vi lever i en demokrati i Sverige och alla har chansen att välja vad de tycker är bäst. Det finns många länder där man inte kan göra det, och det känns som att många tar demokratin för givet och litar på att någon annan fixar allt.

Det spelar inte så stor roll vad man röstar på så länge man själv tycker om vad det partiet står för.

En annan viktig sak tycker jag är att ifall man känner att om man inte håller med något parti alls så kan man lägga en blank röst, då har man i alla fall visat att man bryr sig.

Politik är ett känsligt ämne för många, men jag tycker att det är väldigt viktigt att kunna skilja politik och person. Även om man inte gillar en annan persons politiska åsikter, så kan personen i fråga vara väldigt trevlig.

Marina Ilic

Kastalskolan, Brunflo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan