Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Här kan du lära dig cykla landsväg

Östersunds cykelklubb har precis dragit igång en nybörjargrupp. Allt för att locka fler medlemmar till klubben, men kanske framför allt för att fler ska upptäcka tjusningen med att cykla landsväg i grupp. – Vi körde det här första gången i fjol och det var väldigt uppskattat, säger Magnus Olofsson.

I måndags kväll var det närmare 20 cyklister som samlandes i Badhusparken för att lära sig cykla landsväg.

Annons

Gruppen träffas på måndagkvällar 18.30 i Badhusparken och på de två första träningarna har det varit närmare 20 deltagare varje kväll. Det kostar inget att vara med, du behöver inte lösa något medlemskap för att vara med i denna nybörjargrupp och du väljer själv hur många gånger du vill vara med. Det ställs dock ett antal krav för att du ska vara med; du ska ha en racercykel, ska kunna cykla ungefär fyra mil och du ska ha eget kit för att laga en punktering.

Annons

Annons

– Men man behöver inte kunna laga en punktering själv. Det kan vi hjälpa till med, säger Magnus Olofsson som är ansvarig för nybörjarträningarna i Östersunds CK och som gärna vill betona att det verkligen är en nybörjargrupp vilket gör att bland annat snittfarten inte är högre än att alla ska kunna hänga med.

Varför ordnar ni de här prova-på-kvällarna?

– Vi har sett att det finns många ensamcyklare och syftet med denna nybörjargrupp är att få fler att börja cykla landsväg och i grupp. Det har även varit efterfrågat speciellt efter förra årets nybörjarträning som var väldigt uppskattad.

Under träningskvällarna får man bland annat prova att cykla i klunga, lära sig de olika tecknen som man använder sig av i en klunga och lära sig om säkerhet.

Vad är tjusningen med att cykla i grupp på landsväg?

– Det är häftigt att cykla i grupp. Det är så energibesparande, du kommer fram så mycket fortare eller längre med mindre ansträngning. På en och en halv timme hinner du långt och får njuta av naturen. Sedan har vi det sociala, du kan ha fem till sex diskussioner i gång i olika formationer.

Är det poppis att cykla?

– Ja intresset har ökat. Vi har ungefär 200 medlemmar nu, men jag har ingen exakt siffra för det tickar in nya hela tiden.

Annons


Helena Modigh

063-161646
helena.modigh@op.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy