Annons

Annons

Annons

Östersund

Missing Animal kommer till Jämtland

Den ideella föreningen Missing Animal Swedens volontärer letar efter bortsprungna djur. Nu ska de etablera sig i Jämtland.

I slutet av sommaren kommer Missing Animals till Jämtland. Hundföraren Mats Nordberg har startat upp Missing Animal på Höga kusten, i Medelpad och i Delsbo. Nu ger han sig på Jämtland och Östersund.

Föreningen startades för två år sedan och jobbar på samma sätt som Missing People som frivilligt letar efter försvunna människor. Om ett djur springer bort görs en efterlysning på Missing Animals hemsida och volontärerna satsar på att vara ute och leta inom sex till sju timmar.

Annons

Annons

– Det är stort intresse, säger Mats Nordberg.

När han blev engagerad i höstas gillade 400 personer sidan på Facebook, nu är de närmare 2000.

Mats upplever att det finns många intresserade just i Jämtland och det är många som ringt och frågat när det är dags för Jämtlandsavdelningen. Den 30 augusti blir det av och Mats tar med sig lite folk från föreningens hundgrupp som ska hålla en uppvisning i hundarnas sökkonster.

– Jag hoppas att det kommer gå bra, det behövs här uppe. Det finns mycket land och verkar vara mycket hundar, säger Mats Nordberg.

I första han kommer han att rikta in sig på att bilda en volontärstab i Östersund, men så småningom hela Jämtland. Mats har redan flera intresserade hundförare på kroken, men man behöver inte vara hundkunnig för att vara volontär. Föreningen letar efter allt från små reptiler till hästar och kor.

– Det behövs inte bara hundar, ska man till exempel leta efter en katt kan man inte använda en hund, säger Mats Nordberg.

Uppdatering: Missing Animals uppvisning kommer att hållas på Stortorget i Östersund den 30 augusti.

Annons


Olivia Wikström

063-161600
olivia.wikstrom@op.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan