Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Döms för vållande av kroppsskada

Efter att ha knuffat en annan man in i en stol döms en 33-årig man för ofredande och vållande av kroppsskada.

Det var i somras som 33- åringen och den man han ofredade träffades på ett uteställe i Östersund. De var forna vänner, men mannen som ofredades hade brutit vänskapen sedan en längre tid.

På utestället började männen diskutera men blev snart oense och 33-åringen knuffade till den andre mannen. Mannen ramlade då in i en stol och fick en fraktur på ett revben.

Annons

33-åringen menar att knuffen inte kunde ha varit särskilt hård då han hållit ett till bredden fyllt drinkglas i den ena handen.

Annons

Tingsrätten bedömer att 33-åringen knuffat den andre mannen med uppsåt och tillräckligt hårt för att mannen ska ha kunnat falla in i stolen. Därför döms 33-åringen för ofredande.

I domen står vidare att 33-åringen i och med att han utdelat en knuff med viss kraft i anslutning till några stolar borde ha kunnat räkna in att knuffen kunde medföra skada av den grad som mannen fått. Därför döms han också för vållande till kroppsskada.

33-åringen ska betala ut 2 500 kronor i ersättning för sveda och värk samt 60 dagsböter à 200 kronor.


Jennie Wennberg

063-161600
jennie.wennberg@op.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy