Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ingalls slutar på topp

Melinda Ingalls var bäst på plan mot Umeå, men kommer ändå inte att spela mer på Jämtkraft Arena. Amerikanskan lägger av och flyttar hem. Fyra år får räcka.

– Jag måste hem och skaffa mig ett riktigt jobb. Har fått ett erbjudande om att jobba för Nike i Oregon. Så nu är det slutspelat fotboll i Sverige och över huvud taget, sa hon efter förlusten mot Umeå IK i cupen, 1-2, (1-1).

Melinda Ingalls gjorde en fläckfri insats som mittback mot allsvenskarna från Västerbotten.

– Visst gick det bra, men det känns trist att förlora. Vi hade flera chanser att kunna göra ett andra mål före Umeå. Då hade det blivit annorlunda, fortsatte Ingalls, som var besviken på motståndarna.

– De var inte alls så bra som jag förväntat mig. Därför känns det extra jobbigt att förlora när vi var så nära.

Fyra säsonger har hon alltså gjort massor av goda insatser för ÖDFF, men efter sista omgången borta mot Hovås/Billdal är det nu en enkel biljett hem till USA som gäller.

Annons

– Vid fyllda 25 måste jag börja tänka på min framtid. Då hamnar fotbollen i andra hand, konstaterar Ingalls, som annars säkert hade kunnat spela i nästan vilket allsvenskt lag som helst – så bra var hon mot Umeå.

Annons

Matchavgörandet kom sedan hemmalagets målvakt Fanny Edström gått ut och försökt avvärja ett friläge. Hon blev utvisad efter att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet.

– Det blev en ren reflex från min sida. Jag hade två val. Antingen blir det mål, eller så försöker jag avvärja målsituationen. Naturligtvis var det olyckligt med handsen, men allt går så fort och mina händer åker upp, berättade en olycklig hemmamålvakt efteråt.

Med bara tio spelare på plan mot Umeås elva, blev fortsättningen ännu tuffare för ÖDFF. Inte nog med att det skilde en division lagen emellan. Nu skulle ÖDFF även avsluta matchen i numerärt underläge.

Till sist orkade inte laget hålla emot och vid en hörnsituation kom nicken som avgjorde, 1-2.

– Men ÖDFF gör en riktigt, riktigt bra insats. Vi kom visserligen inte upp i vår normala standard, men Östersund är svåra att möta och vi fick verkligen ge allt för att gå vidare, konstaterade Umeås bästa spelare, landslagsmeriterade Jenny Hjohlman, tillika 1-1-skytt.

Hon berättade visare om Umeås problem denna höst. Nio spelare var som mest uppsatt på de långtidsskadades lista. Nu är det bara sex spelare borta.

– Vi har haft stora skadebekymmer under lång tid, sa hon.

Mer om matchen:

Se bilderna från cupfesten ÖDFF–Umeå här

Annons

Annons

Utvisning knäckte ÖDFF

Direktrapporteringen ÖDFF–Umeå

Ingalls slutar på topp

Leif Widegren kvar även nästa säsong

TV: Analys efter ÖDFF:s förlust mot Umeå

Melinda Ingalls var planens gigant mot Umeå. Men efteråt berättade hon att karriären nu är över. Hon flyttar hem till USA och lägger skorna på hyllan för ett civilt liv som sportföretagsrepresentant.


Per Hansson

063-16 16 12
per.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan