Annons

Annons

Annons

Annons

Kvissleby / Nolby

Sune uppfann miniskidor till snöslungan – siktar på internationell marknad

Sune Enhörning köpte sin första snöslunga vintern 2011. Men den fungerade inte som han hade hoppats. Den hoppade, studsade och tog i marken.
– Då kom jag att tänka på grabbens gamla miniskidor och fick en idé, säger Sune.

Sonens miniskidor blev början på en helt ny produkt på marknaden. Sune testade att stoppa in dem under fötterna på slungan och upplevde att den blev mycket lättare och lugnare att köra.

– Eftersom en snöslunga är framtung så sjunker den ner och då blir det tungt att driva den framåt.

Idén fortsatte att gro och han köpte en aluminium t-profil som han kapade till och testade på snöslungan. Den blev genast lättare att köra. Sune letade till en början bara efter en lösning för sig själv, men hustrun fick honom på andra tankar.

– Min hustru tyckte att det var så bra att vi kunde göra affär på det och hon tyckte att jag skulle ta med idén till Almi, säger Sune.

LÄS MER: Snö på väg till länet – klass 1-varning utfärdad

Annons

Annons

Mötet med Almi gav resultat och under fyra år har Sune arbetat med att förfina och utveckla sin produkt. Sune är sjukpensionär sedan 2001, och arbetet med "Slider" har berikat hans tillvaro. Produkten har formsprutats på Härnösands plastindustri och formsprutningsverktyget är tillverkat i Kramfors.

– Nu är den anpassad så att den i princip passar de flesta snöslungor som finns på marknaden.

Jula är än så länge den enda återförsäljaren men Sune har stora förhoppningar om att produkten ska bli en stor succé. Han arbetar med att knyta kontakter för att få ut sin produkt i Tyskland och kanske även i Nordamerika.

– Under våren kände jag att det började bli verkligt och när jag såg att den hängde på stället på Jula så kändes det riktigt bra – att jag har skapat något som hänger i en butik, säger Sune.

LÄS MER: Nu öppnar skidspår i Östersund

Sune Enhörning har uppfunnit produkten "Slider" . "Snöslungan glider på snön istället för att tryckas ner i den", säger han.

Under fyra år har Sune Enhörning arbetat med att förfina och utveckla sin produktidé. Sedan september säljer Jula hans "Slider".

Annons

"Produkten är svensktillverkad av nylon och 30 procent glasfiberarmering. Det gör dem starka och stabila", säger Sune Enhörning.

Annons

Idén föddes när Sune testade att trycka in sonens miniskidor under fötterna på snöslungan.

Under fyra år har Sune Enhörning arbetat med att förfina och utveckla sin produktidé. Sedan september säljer Jula hans "Slider".


Therese Hasselryd

060–19 71 81
therese.hasselryd@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan