Annons

Annons

Annons

Östersund

Fart och fläkt på Röda Korsets dag i Östersund

Det dansades och bjöds på både kaffe och tårta när Röda Korsets dag firades på Kupan. Det hela ramades in av en modevisning av butikens klädsortiment.

I dag var det idel jubileumsglädje inne på Röda Korset Kupans butikslokal i Östersund. Det var dags för Röda Korsets dag, en tillställning som firas världen över till minne av grundaren Henri Dunants födelse. Han skulle ha fyllt 188 år den 8 maj men firandet sköts fram en aning för att det skulle hamna på en veckodag. Det var dock god uppslutning i lokalen och både kaffe och tårta stod till bjuds. Många tog även tillfället i akt att klappa med och dansa till tonerna av Toves Allsångsorkester, som var årets val av musikunderhållning. Det är inte första gången som denna dag uppmärksammas.

Annons

– Varje år kör vi alltid en modevisning och musik och ger bättre priser på utvalda varor i butiken, säger Jenny Paulsson, verksamhetschef för Röda Korsets Storsjökrets.

Under själva modevisningen visade man upp butikens kläder för att ge kunderna en tydligare bild av vad som finns till hands. De nedsatta priserna gällde till exempel kjolar för damer, slipsar för herrar samt olika porslins- och textilvaror.

Annons

– Men vi är ju ganska låga i priserna ändå. I dag tror jag att vi tar två och femtio kronor för en slips, i stället för fem som är det vanliga, säger Jenny Paulsson.

En av modellerna under dagens modeshow visar upp några av kläderna ur sortimentet. Vårigt med rosa scarf och hatt.

Bild: Petter Hansson Frank

Kerstin Magnusson är ansvarig för Röda Korsets sociala verksamhet och är den som har varit "spindeln i nätet" när det kommer till planeringen av evenemanget. Hon säger att dagen ofta leder till en ökad försäljning.

– Vi brukar kunna få in fler besökare hit i alla fall under ett par dagar efter Röda Korsets dag.

Jenny Paulsson säger att allt överskott från Röda Korset Kupan skänks till huvudkontoret i Stockholm som sedan distribuerar vidare till de ställen där det behövs. På senare tid har mycket gått till exempelvis Syrien, men även till Ecuador för att underlätta katastrofhjälpen efter jordbävningen där.

Rosmarie Elfström, Helena Nilsson och Kerstin Näsström, alla tre från Östersund, var på plats under dagen. De brukar vara här och tycker det är trevligt med tillställningar.

Annons

– Det är alltid bra med evenemang, det är trivsamt, säger Kerstin Näsström.

Rosmarie Elfström tyckte om modevisningen.

– Fina kläder var det verkligen, säger hon.

Rosmarie Elfström, Helena Nilsson och Kerstin Näsström var nöjda med dagen.

Bild: Petter Hansson Frank


Petter Hansson Frank

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan