Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Gick bärsärk med yxa och batong – hotade hugga av bekants fingrar

Mannen hade druckit 15-16 starköl när han gick hem till en bekant och misshandlade honom grovt med en batong. Han hotade att hugga av hans fingrar med en yxa – och döms nu till fängelse.

Ångermanlands tingsrätt dömer mannen till fängelse.

Bild: Jennie Johansson

Annons

I början av april var en man i 30-årsåldern från Östersund på besök hos en man i 50-årsåldern i Örnsköldsvik.

30-åringen var kraftigt påverkad av alkohol när han kom till bostaden, och vid ett gräl började han misshandla den andre mannen med en batong. När den gick sönder började han i stället slå med en stol.

Mannen hämtade sedan en yxa i hallen och sa till 50-åringen och en annan man att lägga händerna på bordet så att han kunde hugga av deras fingrar.

Annons

Annons

Sedan högg han omkring sig med yxan och förstörde möbler och inredning.

50-åringen fick inga allvarliga skador men misshandeln bedöms som grov eftersom den var utdragen och bestod av två moment. Tingsrätten bedömer att händelseförloppet styrks av vittnesuppgifter och 30-åringen har medgett delar av gärningarna.

Han döms nu till ett år och sex månaders fängelse för grov misshandel, olaga hot och skadegörelse, samt för ett fall av misshandel utomhus i Örnsköldsvik i mars.

Han ska också betala skadestånd till de drabbade med totalt 43 800 kronor.

30-åringen är tidigare dömd för brott, har begått gärningarna under prövotid och stannar i häkte tills domen vunnit laga kraft.


Josefin Jonsson

060–19 71 69
josefin.jonsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy