Annons

Annons

Annons

Annons

Här är de unga jämtarna som kan vinna SM i företagsamhet

SM i Ung Företagsamhet går just nu av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö och åtta företag från Jämtland är med och ställer ut.

Både i går och i dag har mässan pågått där nästan 250 unga företag från hela landet ställer ut sina produkter. Klockan 19.00 i kväll hålls en prisutdelning där årets alla vinnare redovisas.

Sara Larsson, regionchef för Ung Företagsamhet Jämtland, är på plats i Älvsjö och säger att det går bra för jämtarna.

– De har byggt jättesnygga montrar och de har även fått sålt sina grejor. De har också fått nätverka med andra företagare och i går var statsminister Stefan Löfven här och talade.

Det här är den största SM-tävlingen hittills då ungefär 800 elever och 370 lärare är på plats. Dagarna innehåller förutom tävlan och utställningar även utbildningar i entreprenörskap och företagande.

Ett av åtta jämtländska bidrag är Åremössan UF, som tävlar i Årets UF-företag samt Årets Vara. Deras affärsidé har varit att skapa en snygg och stilren souvenirprodukt för Åre.

Annons

Annons

Åremössan-tjejerna som har chans att vinna Årets Vara på SM i Ung Företagsamhet. Från vänster: Fanny Gyllenswärd, Moa Wärvik, Hedda Delin och Kajsa Hillerwijk.

Bild: Melissa Landén

Hedda Delin är VD för Åremössan och säger att de som varit fram och provat deras skapelse varit positiva och tyckt om dess passform. Men samtidigt låter hon meddela att de tyvärr inte gått vidare i tävlingen Årets UF-företag.

– Vi hade vår presentation i går och i morse fick vi veta att vi inte finns med bland de tio bidragen i den kategorin. Men däremot kan vi fortfarande vinna Årets Vara. Det får vi reda på i kväll.

Vad har ni för förhoppningar om att vinna där då?

– Vi blir inte förvånade om vi vinner för vår produkt har haft väldigt bra lönsamhet vilket är en av kriterierna. Men vi blir heller inte besvikna om vi inte skulle vinna för det finns så otroligt många kreativa produkter här nere i Stockholm. Vi har ändå fått ut så pass mycket av det här arbetet, säger Hedda Delin.

Här är samtliga jämtländska bidrag i SM i Ung Företagsamhet och vad de tävlar i:

Åremössan UF, Åre gymnasieskola, Järpen (Årets UF-företag, Årets Vara och Årets Säljare (Moa Wärvik))

Churritas UF, Hjalmar Strömerskolan, Strömsund (Årets Hantverk)

Returmästarna UF, Jämtlands gymnasium Wargentin, Östersund (Årets Tjänst och Årets Hållbara UF-företag)

Annons

Lagotto UF, Åre gymnasieskola, Järpen (Årets Produktutveckling)

Samtliga företag tävlar även i Årets Monter. Nedanstående kom in som reserver och deltar därför endast i denna kategori:

EggSteam UF, Östersunds gymnasieskola, Östersund

JARS UF, Jämtlands gymnasium Wargentin, Östersund

Skata Sweden UF, Åre gymnasieskola, Järpen

Unique Design UF, Jämtlands gymnasium Wargentin, Östersund


Petter Hansson Frank

063-16 16 23
petter.hanssonfrank@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan