Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Inga pallplatser för Jämtland i SM för unga företagare

I går avgjordes SM för unga företagare i Stockholm. Jämtland representerades av åtta företag, men gänget blev utan pallplats.

Tävlingen ägde rum på Stockholmsmässan i Älvsjö. Sara Larsson, regionchef för Ung Företagsamhet Jämtland tycker företagarna från Jämtland gjorde en fin insats trots utebliven pallplats.

– Dom kämpade väl men konkurrensen var för hård i år. Det var dock inga ledsna miner.

Det var trötta företagare som åkte buss hem till Jämtland igår efter ett par intensiva dagar i Stockholm. Hedda Delin, VD för Åremössorna, ett företagen som var med och tävlade tycker evenemanget i sin helhet var givande och bra arrangerat.

Annons

Annons

– Det var otroligt kul! Det var inspirerande att träffa så många människor i våran ålder som är kreativa och brinner för deras företag. Med tanke på att det var så många människor där var det bra planerat och arrangerat. Vi vill tacka Ung företagsamhet och Ungföretagsamhet i Jämtland för ett bra evenemang.

Är ni besvikna överresultatet?

–Vi är inte besvikna. Vi blev så chockade när vi vann den regionala tävlingen i Jämtland, så vi är bara glada att vi kom till SM. Det var så himla många kreativa människor här som tävlade så konkurrensen var stor. Vi är väldigt stolta över vår insats.

Hur ser framtiden ut för Åremössorna?

–Vi har ju ett år kvar i skolan så företaget kommer leva vidare. Grunden till företaget är klart, vi har återförsäljare och en leverantör. Vi vill verkligen fortsätta driva det här.

Inga toppresultat för Jämtland, men desto gladare miner var det för sundsvallsläraren Annelie Johansson som vann priset "Årets lärare".


Joar Plunger

Annons

Annons

Till toppen av sidan