Annons

Annons

Annons

Hammerdal

Fiberkrig bröt ut i Hammerdal: "Magstarkt"

Personal från IP Only skulle informera om fiberutbyggnad i Medborgarhuset i Hammerdal. Samtidigt var konkurrerande Servanet där med grävare och personal.

Servanet grävde för fiber utanför medborgarhuset till höger i bilden, när konkurrenten IP Only hade informationsmöte för fiberkunder som båda företagen slåss om

På onsdagen hade IP Only hyrt medborgarhuset i Hammerdal, efter inbjudningar och annonsering, för att informera om fiberutbyggnaden.

Två projektledare från IP Only möttes av grävmaskiner, fordon och personal från konkurrerande Servanet.

De räknade till sex bilar samt 7-8 personer i gula västar från Servanet. Det såg med andra ord ut som frontlinjen i ett fiberkrig där företagen slåss om samma kunder.

– De må vara hänt om de hade ett pågående arbete där. Men jag tycker det var lite för stor tillfällighet att de gräver upp ett hål precis där vi skulle ha vårt informationsmöte samma dag, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP Only.

Annons

Annons

– De har stoppat upp folk som varit på väg till IP Onlys möte för att berätta om Servanet och deras satsning, enligt Camilla Buzaglo.

Mattias Strömqvist är platschef på Servanet i Strömsund: Har ni stannat upp folk på väg in till IP Onlys möte för att berätta om Servanets satsningar?

– Absolut inte. Jag var själv på plats ett tag för att se hur det gick med grävningen. Då såg jag att IP Only kom dit.

– Jag vinkade och såg några kunder till dom som fick gå in utan att vi gjorde någon större notis om det, säger Mattias Strömqvist på Servanet.

Enligt honom hade Servanet ingen säljpersonal utanför medborgarhuset, eller något som hindrade besökare från att komma in i lokalen.

IP Only har köpt Jämtkrafts telekomnät och är i full färd med en omfattande fiberutbyggnad i länet. Strömsunds kommun är delägare i Servanet som har långtgående planer där man erbjuder fiberanslutning och underhåll i flera kommuner.

– Under alla mina år har jag aldrig varit med om något liknande - anmärkningsvärt och nästan som på film. Det är bra med konkurrens men man ska ha respekt för varandra och använda schysta marknadsföringsmetoder, säger Camila Buzaglo.

– Hyr vi en lokal för ett informationsmöte är det magstarkt att Servanet skickar ut folk i gula västar som ska försöka markera mot oss.

Att Servanet råkar ha personal och maskiner på samma plats och tid som IP Only vilket uppfattas som anmärkningsvärt. Hur ser du på det?

Annons

– Jag är medveten nu om att de hade informationsmöte, samtidigt som vi har börjat bygga i Hammerdal den här veckan, säger Mattias Strömqvist på Servanet.

Annons

– Vi har sålt in projekt där under ett tag och en gräventreprenör började ansluta en av de första fastigheterna. Så det var ett planerat jobb.

– Ingången på medborgarhuset är på långsidan. Vi hade en grävare på ena kortsidan. Syftet var att ansluta fastigheten, inte störa IP Only.

"Magstarkt att Servanet skickar ut folk i gula västar som ska försöka markera mot oss", säger Camila Buzaglo på IP Only.

"Syftet var att ansluta fastigheten, inte störa IP Only", säger Mattias Strömqvist på Servanet.


Lennart Öhd

063-15 55 07
lennart.ohd@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan