Annons

Annons

Annons

Annons

Trav

Travprofilen Robert Berghs galna present till dottern – får köra Elitloppsvinnaren i sitt debutlopp: "Jag är helt chockad"

Robert Berghs dotter Isabella har precis tagit travlicens. Inför hennes premiärlopp i helgen överraskar pappan med att sätta upp henne på en minst sagt speciell häst, närmare bestämt Elitloppsvinnaren Nahar.

Robert Bergh med hästen Nahar vann Elitloppet 2013. Nu får dottern chansen att köra hästen i sitt första lopp.

Bild: MAJA SUSLIN / TT

Hon har tävlat på SM-nivå i ponnyhoppning. Men för ungefär ett år sedan valde Isabella Bergh att sadla om och prova på travet i stället.

Nu har hon lagt hoppningen åt sidan och i tisdags blev hon klar med sin amötarlicens.

Trots att hon är dotter till travprofilen Robert Bergh var det kanske lite oväntat att även dottern skulle gå samma väg. I alla fall om man frågar henne själv.

– Jag trodde nog aldrig att jag skulle hålla på med det här, men så började jag prata med pappa och nu står jag här med en travlicens, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det är ganska sjukt.

Nu visar pappan sin stolthet över dotterns licens på ett minst sagt storslaget sett. Hon kommer att få köra en Elitloppsvinnare i sitt första lopp i helgen.

Annons

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är helt chockad, säger Isabella Bergh.

Hästen är Nahar, Elitloppsvinnaren från 2013, och Isabellas första lopp bakom hästen blir Bygdeloppet på Åbytravet lördag. Isabella har kört Nahar på träning hemma, och menar att det är en speciell häst.

– Bara där känner man att det är en elithäst. Men det är ingen enkel häst, han har sina dagar, det är ju det också, säger hon till Trav365

Beskedet från pappan om vilken häst hon fått chansen att köra fick hon dessutom på ett minst sagt speciellt sätt.

– Jag visste ingenting om det, men sen sen såg jag på Twitter att han hade lagt ut det. Jag ringde upp och frågade om det var sant, då sa han att hårt arbete lönar sig.

Efter Åbytravet på lördag väntar ytterligare några lopp för19-åringen. Men vad som händer i framtiden är hon försiktig med att prata om.

– Just nu trivs jag bra på jobbet hos pappa och känner att jag mest vill ha roligt och njuta. Men vem vet hur jag känner om ett halvår, det kanske är helt annorlunda då, säger hon och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Robert Bergh kritisk till att ingen av hans hästar bjudits in till Elitloppet

Annons

Annons

Robert Bergh har sålt huset i Sundsvall – lägger ut gården till försäljning på nytt


Jonna Igeland

026-15 93 88
jonna.igeland@mittmedia.se


Sara Carlzén

060–197180
sara.carlzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan