Annons

Annons

Annons

Gäddede

Frostviksskolan får kritik av Skolinspektionen

Grundskolan i Gäddede, Frostviksskolan, får kritik på flera punkter av Skolinspektionen. Skolan gör inte tillräckligt för elever som behöver stöd och det saknas en plan mot kränkande behandling. Endast fyra av elva lärare har lärarlegitimation.

Det finns elever som känner sig otrygga på skolan och det förekommer kränkande behandling. Det är några saker som framkommer efter Skolinspektionens besök på Frostviksskolan.

Skolböcker i ett klassrum. Arkivbild.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Annons

Yngre elever känner sig inte trygga med äldre elever. Det har de yngre eleverna berättat för personal, utan att insatser satts in.

Annons

Enligt skollagen ska varje skola jobba målinriktat mot kränkningar. Skolinspektionen kräver att Frostviksskolan gör en kartläggning av hur eleverna känner sig trygghet och om mobbning förekommer.

Skolan saknar nedskrivna ordningsregler som elever och personal gemensamt arbetat fram, något som skollagen kräver.

Skolinspektionen slår också ned på att lärarna samverkar för lite och eleverna har för lite inflytande i undervisningen. Det finns brister i undervisningen i naturorienterande ämnen.

Eleverna får inte den undervisning de har rätt till i naturorienterande ämnen, när eleverna inte får göra experiment och laborationer.

Skolan har för få lärare med legitimation. Endast fyra av elva lärare är behöriga.

Strömsunds kommun måste nu åtgärda bristerna.


Maria Immefors

063-16 16 27
maria.immefors@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan