Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Utmana dig själv eller en kompis – testa Vertical K-banan i Åre i sommar

Det är andra året som det finns en vertikal kilometerled på Åreskutan. Peak Performance Vertical K avgörs under Fjällmaratonveckan i början på augusti, men leden är öppen för tidsträning redan nu. Utmana dig själv, kompisarna eller världseliten inom bergslöpning.

Den brantaste delen av banan upp till Hummelstugan.

Bild: Johan Marklund

Start på Åre torg och mål 1 000 höjdmeter senare på Åreskutans topp. Eller så kör du halva banan upp till Hummelstugan, 485 höjdmeter för att vara exakt, på en sträcka på 2 kilometer. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer det bli väldigt jobbigt. Räkna med blodsmak i munnen, benen känns som stockar och du vill att allt ska vara över. Men så värt det när du är uppe och kan njuta av utsikten.

Annons

Annons

För att få en officiell tid registrerad på hemsidan ppverticalk.se krävs ett Vertical K-pass som köps via Fjellpuls.se eller i Peak Performance General Store på Åre torg. Tiden registreras vid starten, vid boxen på Hummelplatån och till sist på Åreskutans topp. Om du springer under tiden Kabinbanan är öppen är ett tips att ta den ned, du behöver inget liftkort. Och ta med betalkort så kan du köpa fika i Toppstugan.

Tidsträning på Peak Performance 0.5 K är öppen hela sommarsäsongen fram till och med höstmarknaden och 1 K till Åreskutans topp stänger den 21 augusti på grund av jaktpremiären några dagar senare. Peak Performance Vertical K avgörs tisdag 2 augusti under Fjällmaratonveckan.


Emma Alzén

emma.alzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan