Annons

Annons

Annons

Östersund

Lillänge: Coop-fastighet köps upp för 136 miljoner

I dag tar fastighetsbolaget NP3 över den sista pusselbiten i Lillänge. En affär som är värd 136,5 miljoner kronor.
– Det är oerhört mycket pengar, men vi är nöjda, säger Andreas Nelvig, VD.

Bild: Arkiv

Sedan tidigare äger NP3 Fastigheter lokalerna vid Lillänge som bland annat inhyser Elgiganten, Rusta och Apoteket. Nu har man köpt upp fastigheten där Coop, Kappahl och Dressman huserar, en yta på nära 7 800 kvadratmeter, och man är nu ensam ägare över lokalerna på platsen. Andreas Nelvig är VD för fastighetsbolaget och säger att man haft en långsiktig strategi för att ta över området.

Annons

Annons

– Vi har velat detta länge. Första fastigheten köptes hösten 2011 och nästa del 2013. Det känns väldigt bra att kunna slutföra det här nu, säger Andreas Nelvig.

Enligt honom är det är den starka handeln i Östersund som lockar till investeringen.

– Det är en otroligt bra handelsstad och jag hoppas att människor som bor i och omkring staden förstår och är stolta över det.

Summan för affären, som alltså hamnar på 136,5 miljoner kronor, är en stor investering för bolaget.

– Det är oerhört mycket pengar men för oss är det ändå ett bra avtal om man ser utvecklingspotentialen på lång sikt, säger Andreas Nelvig.

De tidigare ägarna var Coop Nord, som nu i stället tecknat ett tioårsavtal för att vara kvar på platsen under de nya ägarna.

– Det känns bra för båda parter. NP3 är ett renodlat fastighetsbolag och har bättre förutsättningar än oss för att ta hand om området i en ägarroll. Vi vill satsa mer på dagligvaruhandeln i stället, säger Lars Carlstedt, fastighetschef för Coop Nord.

– När man ska göra investeringar och möta kommunen med infrastrukturfrågor och annat är det också alltid lättare att man gör det med en aktör i stället för flera. Det blir lättare att realisera utvecklingen för området, säger Lars Carlstedt.

Fastigheten tillträddes av de nya ägarna den 1 juli.

Annons


Robin Ulestam

063-16 16 45
robin.ulestam@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan